Monday, December 2, 2013

Vietnam p3

ok..last but least..

day 3..

overall ari ke 3 nie ke cucchi tunnel..amik mase 2 jam ye pegi dan balik..actually 60km tpi sbb vietnam nie blh bwak 40km/h or paling laju pun 90km/h je kot..tu pasal la perjalanan yg kalo kt msia blh buta dlm mse stengah jam je dah jadi 2jam..

kesabaran teruji ye kt sni..bagi pemandu2 f1 yg xrasmi tu..termasuk la tuan blog..=)

nie tempat kraftangan..tempat wajib dibawak kate nyew..sbb nk tunjuk kesan dari american orange..hingga kini..janin2 dlm kandungan masih terjejas..

cacat begini..kesian sgt..yg blh tlg cume berdoa dan bersedekah mana yg mampu..kesemua pembuat kraf nie adlh owg kurng upaya kesan dari american orange

cucchi tuneel..nie nak masuk dlm terowong..ak xmsok ikot sni sbb mcm xberani sgt + ak khuatir muat ke x..tpi mat salleh n minah salleh suke hati je masuk..konfiden giler..xpew la ak tgok je..walaupun mmg sah2 la muat..ak owg asia kot..kecil aje banding mereka

konon mcm nak jadi tugu negara la..abg sdare ak salute ak coz panjat krete kebal nie..

nie la terowong yg ak lalu..nsib bek ak bawak fon masuk..ak snap2 gune flash sbb gelap gilerr..sape xmasuk sini rugi giler..sekali dah masuk tiada jalan utk undur diri..ak kene bertinggung dlm nie..ayh ak sbb tggi terpakse menerap..kalo owg kecil mudah skit..

ok..kami selamat dah klua..x kene culik mase kt dlm tu..perasaan lega tak terhingga bila nmpk lubang bercahaya..syukur msia masih aman..wakakaka

nie la selok belok tunnel tu..gempak kan..mcm mne downg korek bape ari bape mlm tu xtawu la..semngt dan azam yg tggi utk hdup tercipta lah tunnel nie..

berakhirlah ekspedisi sejarah ak..aktiviti lain2 adalah sume nyew shopping till drop..beli brg2 owg kirim..sebagai teenagers..harus lah ak beli seliper yg cantek bangat kt sane..t ak tunjuk..rugi xbeli byk2..xpew2..len kli dtg 1hari shopping shaje..hari ke 4,esok nyew..still shopping lagi..habis kan ye duit Dong vietnam yg balance2 tu sbb kalo balik tuka kite rugi banyak oooo. xpun blh sedekah dah hari terakhir nie..owg vietnam mmg sgt2 appreciate sbb mreka owg ssh..they even eat anything that crawling. ANYTHING!!!!

-the end-

No comments:

Post a Comment