Friday, October 4, 2013

IELTS

owh2....oh my english!!

setelah mokcik bercuti selame hampir 5bulan awok bayangkan..awok bayangkan la..mokcik kene blaja lgi, WHAT????!!

daddy n mummy mokcik dah bising2 dah pokpek2 dah bile mokcik nak pegi amik exam IELTS nie..mokcik bukn xnk amik..mokcik takut..mokcik xbersedia...bayangkan..dduk d rumah,alone..all d chanel on d tv is at ur hand ok..ur hand..no need to fight wit anybody..HEAVEN!

dlu mase blja kt kolej..mokcik nie seng jgk la blajo cume byk tido + main game..tpi bile dah kt rumah dengan segala tv bgai + wifi = why on earth i need to stdy

huhu2..sgt2 la mencabar diri nie utk disiplin blja..lgi lame dduk umah rosak jdi nyew..haha

di sebabkan raye..fmily beso mokcik raye lbih dari sebulan u...haha..sll buat mkn2 sane sni..n kalo akk sdare mokcik nie ad..lgi jahanam la misi nak blajo tu..

tdung purple tu la akk sdare mokcik..ade die wa blh stdy..haha..
nie blum ckup korem lagi..ad lgi sowng..kalo bersame mmg xdduk diam la..pnjng kaki memasing

mokcik cube sedaye produktif kan mase mokcik tgok tb ari2 cite english je layan..drama mlayu kenkadang je..bukan apa..mokcik tgok tb tu smbil manajamkan pendengan utk exam listening nanti..konon..wakaka.. plus konon blja english la..kalo ade bnde baru yg mokcik xfhm mokcik tulis dlm bku..tpi kalo tulis je lps tu xstdy balik mmg xingt la kn..haha..mmg xingt dah pun -,-

IELTS nie ade 3 bahagian same je lbih kurng mcm muet cume a bit ssh la:
1: reading (3passages) 1jam je 
2: writing 2 essays mcm bse lah kan 1jam jgk!!
3: listening 30minit (xde ulangan!!)kalo ko pekak nsib la kn =(

harge Ielts :- RM610
blh la daftar kalo nak amik Ielts nie kt IDP or BC(british council) blh buat on9 application ye mcm mokcik sbb mokcik dduk jauh kan..

Tarikh: blh la cek kt website idp or bc..ade jadual nyew..stiap buln ade 3 kali..sbb ape??
sbb nyew mmg rmi sll kene repeat sbb xmemenuhi requirement mara or university.

Tempat: only at penang, KL, JB
mokcik choose KL sbb dah biase walaupun penang lgi dekat..sbb dlu mokcik blja kt bngi tu yg expert KL lebih la..kalo penang tu erkk blh sesat larat la kn..huhu..JB pulak xsnggup den nak pegi sane.

mokcik ade mase tolak campur bahagi 2mnggu je utk stdy..ohh my english..slps dah xskolah convent bertaun dah kan..mokcik rse english mokcik dah berhabuk..fuhh..that make me worried so much!
kalo kt convent ckp manglish je kene dende 10sen utk stiap perkataan so sume pun cube ckp english,no malay in class..sgt2 bgus actually buat gini.


nie la bku yg ak gune + buku yang pihak mara bagi mase time pegi ledang ari tu for kursus ielts,tpi bku tu xsentuh lgi..sabaq na..sentuh bku kt ats nie dlu..beli kat kinokuniya

hrp sgt2..dpt buat dgn ielts lagi 2mnggu nie..arghhh!!!!! amin..
i need 6.5 for mara requirement..amin!!!insyaallah 
x0x0



4 comments:

  1. Replies
    1. thnks alynn..need that luck so much!! =)

      Delete
  2. Assalammualaikum.. coklat almond, strawberi / orange... barnsberry punya produk :) kalau berminat boleh pm dkt fb luvlypinky choco wrapper

    ReplyDelete