Thursday, October 17, 2013

stok baru

yeayy!!!

 stok bRU Sampai......tdi xde flyers plak kali nie..tpi xpew..details ade kt entry sebelum nie
pamplet still ad 1 kt dlm kotak
dpt btol baru..lebih kecil sbb botol sbelum nie suke tumpah kalo senget..
so die improvise la btol nie..more quality

promotion smpi bln nie je harge masih sama..
RM170 + 9postage..(1kotak)
RM60 + 6postage..(trial pack 10sachet)

still same dpt bag + botol + wajib lah ephyra kan =)

cpt2..stok terhad..abis kene repeat order len lagi


besday cousin

sesi beramah mesra...

da beberapa minggu dah xjmpe..akhirnyew di jemput undangan ke Kamal Lodge Taiping utk  sambut reramai besday party ma beloved cousin.

taraaaaa!!!.. tudung hitam tu me dan  yang kecik molek tdung bunga2 tu la akk sedare ku...selim melim
happy 23 kakak...blh kawen dah..=)

kek makcik mi tu mmg terbaek..blh kate sume kek die la sdp..family2 kami nie mmg pelanggan tetap die lah..dengan kami die xberkire pun..kire pun cincai je..

ape2 event pun msti order kek makcik mi nie..cayalah makcik..terbaekkk!

kamal lodge nie tmpt nyew mmg cantik sgt mlm2..restoran sbelah pool je..mmg nice view la..kalo cuti2 nie mmg ramai la owg tdoq kt sni..penuh la dekat ngn zoo + bukit larut pulak tu

Kebaikan Epyhra

nak kongsi kt semua tentang kebaikan epyhra nie dengan lebih mendalam..


EPHYRA sesuai utk lelaki dan wanita.kanak2 (4thn dan ke atas)
ibu menyusu dan hamil (6bulan ke atas)
dan yang ade masalah2 di bawah:
  1. kulit berjerawat
  2. kulit berjeragat dan berparut
  3. eczema/ penyakit kulit
  4. gastrik/masalah usus
  5. stress/kemurungan
  6. sembelit/cirit birit/buasir
  7. asthma/lelah
  8. gout/arthiritis sendi
  9. menopouse
  10. ketidakseimbangan hormon
  11. alergi makanan laut
  12. resdung
  13. penyakit gusi
  14. masalah tidur/kelesuan
  15. jangkitan pundi kencing
  16. masalah buag pinggang
  17. kanser/pertumbuhan tumor
  18. sakit sendi dan sengal badan
  19. jantung/saluran darah
  20. migraine/sakit kepala
  21. strok/parkinson
  22. penyakit alzheimer(nyanyuk)
  23. masalah senggugut
  24. jangkitan virus/bakteria
  25. darah tinggi
  26. masalah saraf
  27. kencing manis
  28. tyroid
  29. sakit lutut
  30. rabun
bagi yang nak mencerahkan kulit..insyaallah kulit akan semakin cerah dlm masa 14hari..

setiap pembelian kan dapat macam nie
postage cume rm9.00 sahaja..
1kotak rm170.00
trial pack 10sachet, rm 60 (rm6postage)


terima kasih pada yang telah membeli =)
setakat nie sume customer berpuas hati. rasa yang sedap dan memberi rasa kenyang sbb epyhra nie mampu kawal berat badan.

order blh email norafiqah04@gmail.com

Thursday, October 10, 2013

Promosi Epyhra

BISMILLAH>>

Promosi bermula hari nie..mokcik kasik epyhra rm170 lailailai...harge pasaran rm197(blh cek kt web  ye   oceanlife2u.com/   kalo nak tgok harge pasaran) super murah..mmg xdpt kt mane2..promotion 1 bulan je

banyak kebaikan dlm epyhra nie..cube dulu baru tawu..

trial pack 10sachet rm60 inngt je
(customer yg ragu2 or nak try dlu mmg sll amik nie..lps tu akn dtg balik dengan order berkotak2)

sekali dah try trial pack pasti nak beli berkotak2 dah lepas tu..

sape2 ad parut2  lama kt muke pun jgn rsau blh settle..

mana yang ada sakit2 kebas tangan sume insyaallah blh hilng..

jeragat sume pun blh settle..

kulit moist..lebih cerah..

jerawat di badan dan muke blh hilang..nikmati lah hdup tanpa jerawat anda dengan epyhra

lebih bertenaga..segar bangun pagi..tidur malam pun lena...

makcik pakcik atok nnek kite yang ade penyakit tu blh la belikan ephya nie.. pakcik sdare mokcik yg sakit gaut smpi kene pki tongkat skang dah buang dah tongkat nyew..malam2 dah xmeraung kesakitan..cube dlu trial baru tawu kesan nyew..

nie kotak yang baru restock smlm..tapi da abis da..kene restock lain..

setiap kotak epyhra akn dapat shaker nie + bag epyhra

nie rupe kotak die..cantek kan..1 kotak ad 30 sachet..ckup sebulan


nie sachet kat dlm..kalo beli trial pack dpt la 10nie =)

sementara promosi nie cube2 lah ye=)

insyaallah akan rase perubahan

berminat blh email di norafiqah04@gmail.com



Monday, October 7, 2013

BAJU JIHAD YG COOL

apekebende baju jihad nie???lollll

baju jihad adalah baju Muhajideen Rises..means owg yg jual bju2 nie nak menaikkan semngt owg islam mcm kite menentang penindasan terhadap owg islam seluruh dunie..obviously syria palestin mesir sume tu la..
sbb tu la t-shirt nie di cetak oleh owg2 yg prihatin terhadap issue umat islam seluruh dunia..

mcm mne rupe baju tu??


cool kan..gmba tu seorang mujahid tgh melemparkan batu ke arah musuh2 islam..
iktibar dari kisah nabi daud

 Nabi Daud pernah mengalahkan Jalut yang zalim dengan hanya seketul batu. Itulah yang cuba dilakukan oleh saudara-saudara kita di sana oleh kerana ketiadaan senjata.

Tribute ini ditujukan kepada saudara-saudara kita yang telah syahid dan sedang membuktikan bahawa maruah sebagai umat Islam masih ada dalam diri mereka.


kalo mcm kite xdpt myumbang tenaga kite utk berperang bersama..at least kite menyokong usaha2 begini pun dah alhamdulillah..berdakwah pada bju..


t-shirt nie sgt2 kualiti..dari jenam gildan..kalo nak beli or berminat blh la tgok2 saiz yg mana sesuai kat sni..blh order pada saya after raya haji dah blh dpt. saya hanya membantu menjual..membantu usaha murni pakcik saya..tu yang termampu=)

mari2 beli kalo minat..adk sy sudah..sedare mare sudah..kawan2 yg mane dah di promote pun sudah..anda bile lagi???

xoxo

Face spray Awesome!

haaa..ari nie nak share face spray yg awesome..pada sesiapa yg xde bajet mcm sy nie..for student mcm sy nie mungkin hanya mampu milik face spray kt bwh nie :-



haaa..deknon..nie la die..best tau..bile muke kering..gatai2..or merah2..or berminyak..spray je..

satu nie berharga= rm28 ++
kalo beli 2melekat skali = rm36++
better lah beli 2 terus kan...jimat..

kalo rse pki byk mcm ak nie..blh la beli yg ini!


best value la kire nyew.. 2x lgi besa dari yg ats tdi n pek combo..jimat2!!
knp ak beli besa2 nie?? sbb ak skang nie tgh dduk umah je kn..so ak suke la spray sane sni mcm spray nyamuk..rambut,kaki, tgn sume ak spray..nanti babyniphew nak balik t ngn bontot2 die i spray...haaa...beli jgn xbeli.. blh beli kt watson or guardian yg berdekatan dengan anda =)

be4 pki make up and after pki make up pun blh..buat long lasting + make up smooth coz liang2 pori sume dah kecik!

p/s: niat di hati nak pki avenue spring water..tpi student lagi kan..bio essence bio water pun dah ckup awesome dah...lalalalalala


EPYHRA TESTIMONI

customer testimoni yg superb:







myself testimoni :- parut jerawat kurang..jerawat pun xbani nak naik dah setakat nie..tumit yes..tumit salin kulit..terus jadi licin..kuku pun pink2 saje..rambut dah kurang ggur nyew
malam2 tido lena..kalo dok sbelum asyik terjage 2,3 pgi now alhamdulillah

terima kasih ephyra

p/s: kepada sesiapa yg berminat blh komen saya NAK..hee.. golongan tua mmg di galakkan mnum,yg mude nak jge kecantikan d syorkan mnum juge..laki pompuan sume pun blh..=)

Friday, October 4, 2013

IELTS

owh2....oh my english!!

setelah mokcik bercuti selame hampir 5bulan awok bayangkan..awok bayangkan la..mokcik kene blaja lgi, WHAT????!!

daddy n mummy mokcik dah bising2 dah pokpek2 dah bile mokcik nak pegi amik exam IELTS nie..mokcik bukn xnk amik..mokcik takut..mokcik xbersedia...bayangkan..dduk d rumah,alone..all d chanel on d tv is at ur hand ok..ur hand..no need to fight wit anybody..HEAVEN!

dlu mase blja kt kolej..mokcik nie seng jgk la blajo cume byk tido + main game..tpi bile dah kt rumah dengan segala tv bgai + wifi = why on earth i need to stdy

huhu2..sgt2 la mencabar diri nie utk disiplin blja..lgi lame dduk umah rosak jdi nyew..haha

di sebabkan raye..fmily beso mokcik raye lbih dari sebulan u...haha..sll buat mkn2 sane sni..n kalo akk sdare mokcik nie ad..lgi jahanam la misi nak blajo tu..

tdung purple tu la akk sdare mokcik..ade die wa blh stdy..haha..
nie blum ckup korem lagi..ad lgi sowng..kalo bersame mmg xdduk diam la..pnjng kaki memasing

mokcik cube sedaye produktif kan mase mokcik tgok tb ari2 cite english je layan..drama mlayu kenkadang je..bukan apa..mokcik tgok tb tu smbil manajamkan pendengan utk exam listening nanti..konon..wakaka.. plus konon blja english la..kalo ade bnde baru yg mokcik xfhm mokcik tulis dlm bku..tpi kalo tulis je lps tu xstdy balik mmg xingt la kn..haha..mmg xingt dah pun -,-

IELTS nie ade 3 bahagian same je lbih kurng mcm muet cume a bit ssh la:
1: reading (3passages) 1jam je 
2: writing 2 essays mcm bse lah kan 1jam jgk!!
3: listening 30minit (xde ulangan!!)kalo ko pekak nsib la kn =(

harge Ielts :- RM610
blh la daftar kalo nak amik Ielts nie kt IDP or BC(british council) blh buat on9 application ye mcm mokcik sbb mokcik dduk jauh kan..

Tarikh: blh la cek kt website idp or bc..ade jadual nyew..stiap buln ade 3 kali..sbb ape??
sbb nyew mmg rmi sll kene repeat sbb xmemenuhi requirement mara or university.

Tempat: only at penang, KL, JB
mokcik choose KL sbb dah biase walaupun penang lgi dekat..sbb dlu mokcik blja kt bngi tu yg expert KL lebih la..kalo penang tu erkk blh sesat larat la kn..huhu..JB pulak xsnggup den nak pegi sane.

mokcik ade mase tolak campur bahagi 2mnggu je utk stdy..ohh my english..slps dah xskolah convent bertaun dah kan..mokcik rse english mokcik dah berhabuk..fuhh..that make me worried so much!
kalo kt convent ckp manglish je kene dende 10sen utk stiap perkataan so sume pun cube ckp english,no malay in class..sgt2 bgus actually buat gini.


nie la bku yg ak gune + buku yang pihak mara bagi mase time pegi ledang ari tu for kursus ielts,tpi bku tu xsentuh lgi..sabaq na..sentuh bku kt ats nie dlu..beli kat kinokuniya

hrp sgt2..dpt buat dgn ielts lagi 2mnggu nie..arghhh!!!!! amin..
i need 6.5 for mara requirement..amin!!!insyaallah 
x0x0



Thursday, October 3, 2013

BEIJING PART 2

*SMBUNG..

slps ak melawat Forbidden city/ KOta larangan kami pun balik lah kan..kaki ak pun dah nk tercabut jln kt dlm tu..besa giler..so nie la gmba kt lua forbidden city tu





besa kan...memang besa..knp ade air kt lua nie..sbb nak elok pencerobohan dari serangan musuh..buat la parit sebesa-besa nyew nie..ssh skit la owg nak serang kan..bijak3..

hari2 yang len pule..g melawat tempat2 berikut:




kami pegi mane nie ye??kami p urut kaki sat..penat la..haha

then kami p mana??
:
:
:
:




kami p mnum teh sat..dahaga la..lps tu kami p cuci mate jap..

lepas tu kami p mana lgi??
:
:
:
:



kami p makan la..eh2..mnum dlu baru mkn..yela..senang skit nak hadam lps dah mnum teh..daebakk (korea tetibe)

kami p mana lgi??



kami p tgok jade plak..sbb t kami nak beli..kalo kami ade duit la..ayah kami ckp jgn beli pape..dah keje t baru beli..ok..menurut arahan la sgt..ops!

kami p mana lgi??



kami nak naik bullet train la..kereteapi laju..kt msia ade ets..tpi ets bwak 140km je pling lju..kami nak nek nie la blik msia mungkin..

what i love about beijing??



kami suke makanan kt sni..sedap2 bangat..mungkinkah sbb mmg kami suke mkn chinese food mse kt msia dlu??tpi rse xsame pun..pure chinese lgi sdp! n kami suke suke sume kerete kt beijing nie..sume penduduk nyew pkai kete same ad audi or volkswagen..kmi kt msia pki ape je???hah??kmi pun nak mcm nie jgk..cisss

motip utama..??




motip utama harus la kami nak naik great wall of china kn..kalo xrugi la dtg..sejuk oii tyme nie...hujan pun ku gagah jua..selebet pun slebet la..jnji tggl jejak kt sni..


p/s: jgn lupe kalo nak pegi travel sni..haruslah pki Ez kembara..link nyew ade kt entry beijing part 1..sekian x0x0














YVES ROCHER

haaa...menatang nie plak adalah skin care yg ak pkai skang..hajat hati nk pki clinique tpi xmampu lgi..so ak sapu je la yves rocher nie yg xkurang hebat nyew jgk..


tadaaaaa!!! nie la die..ngee.. pencuci,toner + moisturizer

ok sbb ape ak share pencuci muke nie..sbb ak sgt2 puas hati dgn marketing die n ofkus la produk nyew kn..yg nie wrne biru pekat tu utk kulit jeawat (pure system)
yg warne biru hjau tu utk lembap kan kulit (hydra vegetal) drpd sayuran timun ye kengkawan..

mase first tyme ak beli n nak try produk nie..ak beli kt kdai die kt alamanda tu..tny2 itu ini..so die suggest yg die utk ak..then ak tny la "eh,mcm mne ye kalo yg nie xsesuai ngn kulit sy ye kak".. then beauty consultant tu pun ckp la.. "kalo rse xserasi or mkin jerawt banyak tumbuh dtg sni balik kite tuka dengan set yg len".. ak pun dga..wahhhh...kagum tau..mcm tu sekali guarantee die..alhamdulillah it suite me well..

sedap sgt tau pkai pencuci die..ade butir2 kecil mcm scrub..nak bersih kan pori2 kite,tapi bukn scrub pun mmg sabun die style gitu..ak suke sgt..haha..n setiap kali beli..msti die bgi ak byk2 paket trial mcm sachet tu utk ak try produk2 awesome die yg len...dlm hati.(im a happy girl) hati girang =)



seee..byk kan..haa..smpi skrang still xabis2 lgi ak pki..byk die bgi..
mse habis Li ari tu ak beli bebanyak pencuci set tu lah sbb ssh nk beli dah bile dah blik perak..so dpt lah engkau bag tu yg blkng tu..haha

eh2..kebetulan la..epyhra pun kolagen die dari laut dlm france, yves rocher nie pun dari france la..what d coincidence..xrancng pun..huhu..tpi due2 bagus tau..

epyhra un perlu sbb nak boost kan aura dari dlm..glowing from d inside lbih permanent..


eh2..ape pulak kt ats nie..pinkish nie..haha..ini la losyen, cik nor zulaiha azahar kite suke losen nie tau..dlu die sll beli btol kecik..skang ak beli btol besa..haha..bak kate ak sbb t ssh nak beli lgi..so sad..
mmg sgt wangi dan lembut d tgn.. =)

itu lah saje kisah yves rocher nie..ak bukan beauty consultant..just sharing product yg awesome.. bile membeli kene la bijak..jgn men taram je..kene la jge cantik lua dlm juge kan.. x0x0



Wednesday, October 2, 2013

EPYHRA

Ok..mesti tertanya2 ape tu epyhra kan..haa..epyhra nie adlh slh satu mkann tambahan or supplement yg mmg tiptop la ckp..

rmi kat lua sane tu esspecially girls yg suke sgt dengan kecantikan kan icluding me..sbb tu la ak pun pki produk nie..dlu muke ak xde pun jerawat bgai nie..tetibe plak mse sem5 tumbuh bgai cendawan tumbuh slps hujan..mmg frust xterkate la..jenuh ak cube try pkai mcm produk pencuci muke. 

At last..rse ad owg rekomen try produk epyhra nie..ak pun dgn kesungguhan pegi la order n try..n walah..setelah hampir 3mnggu..impressive =)



no 360!! no! no!

kini awok xperlu lagi pki cc or bb cream bgai untuk menutup parut jerawat..hanya dengan moisturiser from yves rocher n bedak cik simply ct dah ckup n blh kua dah jenjalan.

di sebabkan muke yang xsemnggah itu..ak pun mule pki make up sgale foudation n cream2 sgale..but i hate it..pki sekadar nk mnutup cela..gpun ak nie pmalas..bile dah kua jenjlan..nk g smnyg sume ssh..nk kne cuci dlu lps tu kene pki balik..kemalasan melanda -,-

actually ak bukn la owg yg suke make up..sbb entah la..mase muke tgh elok dulu..ak g mane2 pun..g kolej sekali pun hanya pki pelembap garnier + johnson baby powder je..sedih.. =(

tapi hati ku girang sbb kulit dah mkin pulih.. cik jerawat xbrani jengah dah..nak hilng kan parut je..yayyy!!!
terima kasih epyhra







nilah antara kebaikan2 ephyra yg ak malas nk tulis..haha..so read it..nak boli blh contact saya ye..sup price!

xsabar nak tggu sebulan n see d result..amin.

p/s: epyhra nie ade jual kt msia n oversea juge ye..kire cm worldwide gak la..ade msuk tv1 mnggu lepas..
n kolagen nyew di ambil dari laur dlm france..kolagen yg lbih bek dan terpelihara sbb laut dlm kn=)

berminat blh email di norafiqah04@gmail.com